Reisverslag

Reis naar “Een verloren paradijs”

De dag begon met prachtig weer, 54 KBO leden hadden er zin in om weer eens een dagje op stap te gaan. De stemming was meteen goed.

Ton Oskam bracht ons niet via de snelweg maar via allerlei leuke wegen met vooral nostalgische herinneringen naar Woudenberg, hotel restaurant “Schimmel”. Beschimmeld was het niet, een prachtige accomodatie waar we heeerlijk werden getrakteerd op 2 kopjes koffie of thee en een gebakje.

Na deze pauze gingen we op weg naar Epe waar de uitgebreide lunch geserveerd zou worden.

Ook nu ging de busreis langs allerlei leuke plaatsen en Ton vertelde onderweg allerlei wetenswaardigheden.

In restaurant de Ossenstal te Epe kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld, tomatensoep, een pannenkoek naar keuze en ijs toe. De bediening was voortreffelijk. Ik vind het altijd bijzonder hoe men in zo’n korte tijd iedereen kan voorzien van een pannenkoek en ook nog een drankje naar keuze. Het restaurant is gelegen in een bosrijke omgeving, zeer aan te bevelen als men nog eens een fietstochtje maakt in deze omgeving.

Ondertussen was de gids gearriveerd die ons in de bus zou begeleiden over de prachtige Veluwe.

Een tocht van anderhalf uur door het Kroondomein met de bijbehorende prachtige verhalen volgde. Iedereen genoot zichtbaar en als ik om me heen keek zag ik geen knikkebollende ouderen, maar vooral mensen die geïnteresseeerd luisterden.

Na deze tocht gingen we terug naar de Ossenstal voor een drankje, daar zaten we nog drie kwartier heerlijk op terras genietend van het mooie weer.

Hierna op huis aan maar niet nadat Ton een andere route nam door de Flevopolder, achter mij hoorde ik mensen zeggen, ik wist niet dat er zoveel bos was in de Flevopolder.

Om 19.00 waren we weer terug bij de opstapplaats Bloemswaard, moe maar voldaan na deze prachtige tocht naar “Een verloren paradijs”.

Toos en Marry bedankt voor de organisatie