KBO wordt VVS Hillegom

Nieuwe naam, nieuwe website, nieuwe bestuursleden

Op 19 april heeft de Vereniging van Senioren (VVS) Hillegom twee belangrijke beslissingen genomen: zonder tegenstem zijn de zestig aanwezige leden op de algemene ledenvergadering akkoord gegaan met de nieuwe statuten en heeft men unaniem ook ingestemd met de uittreding per 1 januari 2024 uit de provinciale KBO Zuid-Holland en de landelijke Unie en gaat zelfstandig verder.

Hiermee wordt de landelijke afdracht van ruim € 16.000,– uitgespaard die geheel ten goede gaat komen aan contributieverlaging en nieuwe ontwikkelingen voor senioren in Hillegom. Dankzij de hulp van notaris Albert Hurtak beschikt de VVS Hillegom nu over up-to-date statuten, geheel conform nieuwe wetgevingen. Per direct is de nieuwe naam officieel geregistreerd in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel en wordt de tenaamstelling van de rekening bij de Rabobank gewijzigd.

Nieuwe bestuursleden

Ter vergaderingen zijn de opvolgers van Karin en Toos voorgesteld: Jacqueline Hageman en André Beukers. Bij acclamatie werden zij gekozen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij er twee bekwame bestuurders bij hebben gekregen.

Nieuw logo en website

Op de algemene ledenvergadering werd gelijktijdig het nieuwe logo en de website gepresenteerd, die een veel betere hedendaagse uitstraling heeft gekregen en een duidelijk overzicht geeft van de belangenbehartiging en activiteiten die de vereniging organiseert.

Het zelfstandig verder gaan van de VVS Hillegom betekent wel dat er op het bestuur heel wat nieuwe werkzaamheden afkomen o.a. de bijscholing van onze belasting- en ouderenadviseurs, de ledenadministratie, de korting bij Z&Z op de aanvullende ziektekostenverzekering, het verdwijnen van het KBO-PCOB magazine, allemaal zaken die voorheen ressorteerden onder de landelijke organisatie. De vereniging overweegt zich aan te sluiten bij een andere landelijke organisatie. Komende maanden worden hier beslissingen over genomen.